Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Rinaldi en Razgatlioglu doen de beste zaken in Misano

WorldSBK: Rinaldi en Razgatlioglu doen de beste zaken in Misano

Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha) kon dan toch de race op zondag op zijn naam schrijven. Daarmee doet de Turk een goede zaak maar Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati), die de polerace meepakte, bleef toch de man van het weekend.

foto: (c)worldsbk.com

In de polerace zagen we een herhaling van de uitslag van race 1 van gisteren met Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) voor Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha) en Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), die deze keer niet in de fout ging maar moest toegeven dat de tegenstand gewoon sneller was. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha) was dan weer schitterend in de hoofdrace op zondag en reed naar een gedegen zege. Maar Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) doet met een tweede plaats in race 2 de beste zaken van dit Italiaanse weekend.        Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) scheen nooit echt in zijn beste doen op Misano maar redde vlot de meubelen met opnieuw een derde plaats en dat ziet hem zijn voorsprong in het kampioenschap nog uitbouwen want uitdager Scott Redding kon zijn Aruba.it driemaal niet verder brengen dan een vierde plaats. Onze landgenoot Loris Cresson werd 18de in de Superpole race en eindigde als 20ste in race 2 met de Team Pedercini Kawasaki.

De crazy races

In de WorldSSP zagen we een felbevochten zege voor Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha) die zijn derde opeenvolgende winst haalde in de Supersports. Maar die kwam niet vanzelf want hij moest er een opzittende Luca Bernardi (CM Racing) en Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) voor afhouden. Eerder hadden ook al Manuel Gonzalez (Yamaha ParkinGo Team) en Steven Odendaal (Evan Bros. WorldSSP Yamaha Team) het hem moeilijk gemaakt. Odendaal ging trouwens als eerste onder de finishvlag door maar kreeg een tijdstraf voor het overschrijden van de track limits in de laatste ronde, weg zege voor de Zuid-Afrikaan. De wedstrijd werd ook nog ontsierd door een spectaculaire crash met drie rijders in de openingsronde maar het was de buiteling van de Spaanse Maria Herrera die een rode vlag noodzaakte omdat haar motor brokstukken en vloeistof over de baan had gespild. Alle rijders waren trouwens OK.

En uiteraard was er ook weer een knotsgekke race van de kleinste klasse: de Supersports300 waar in een fel bakkeleiend heetgebakerd groepje van 10 rijders Ana Carrasco (kawasaki Provec) de zege op de lijn in de schoot kreeg geworpen toen leider Booth-Amos (FuSport/RT Motorsport-SKM Kawasaki) in de fout ging. Haar landgenoot Huertas (MTM Kawasaki) werd vandaag tiende maar blijft leider in de tussenstand.