Home > Circuit > W Series: met Naomi Schiff op de reservenbank

W Series: met Naomi Schiff op de reservenbank

De eenzitter raceserie die enkel aan vrouwen is voorbehouden, kent een “reservebank” van vijf rijders, en daar is nu ook een Belgische bij! Naast Tasmin Pepper, Abbi Pulling, Gosia Rdest en Caitlin Wood zien we mogelijk ook Naomi Schiff in actie.

(foto:©wseries.com)

Naomi Schiff is van Belgisch-Rwandese afkomst maar werd geboren in Antwerpen. Ze startte met autosport op haar zestiende in Zuid-Afrika en had een zeer verspreide carrière in de autosport met al dan niet kortstondige verschijningen in de Formula Volkswagen, Formula Renault 2.0, Supercar Challenge Superlights, Clio Cup China Series (waar ze in 2014 kampioen werd), de Zolder 24 Hours en de 24 Uur van de Nürburgring. In 2019 reed ze al in de W Series en ze is verder ook betrokken in het kampioenschap naast de piste als tv-presentatrice en commentator.

Het kernwoord hier is “mogelijke deelname” want de reserverijders komen pas in actie als één van de titularissen om welke reden dan ook niet kan rijden. De permanente zitjes in de W Series worden ingevuld door Jamie Chadwick, Beitske Visser, Alice Powell, Marta Garcia, Emma Kimilainen, Fabienne Wohlwend, Miki Koyama, Sarah Moore, Vicky Piria, Jessica Hawkins, Sabré Cook, Ayla Agren, Abbie Eaton, Belén García, Nerea Martí, Irina Sidorkova en Bruna Tomaselli.

Toch nog even vermelden dat de W Series dit seizoen nog meer in het voetlicht zullen treden want ze zullen hun acht races houden in het voorprogramma van de Formule 1 op de Red Bull Ring, in Silverstone, Budapest, Spa-Francorchamps, Zandvoort, Austin (USA) en Mexico.