Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • Indycar – In de tweede kwalificatiesessie op Detroit haalde Jozef Newgarden de pole. Hij start dus op de beste positie voor de tweede race van het weekend, die vanavond wordt gehouden op het Belle Isle circuit. Bij Arrow McLaren SP zal Oliver Askew Felix Rosenqvist vervangen. De Zweed werd uiteraard “niet fit” bevonden na zijn zware crash van gisteren.
  • FIA F3 – De wegen van de Franse belofte Pierre-Louis Chovet en Jenzer Motorsport scheiden al na amper één raceweekend in 2021. In Spanje haalde Chovet een magere 14de plaats als beste resultaat. In zijn plaats komt de 20-jarige Brit Jonathan Hoggard, vicekampioen in de Britse F3 in 2019, die ondertussen diverse tests aflegde bij heel wat teams. Het is nog niet duidelijk waar Chovet naartoe gaat.
  • F4 ADAC – DE Brit Oliver Bearman mocht voor Van Amersfoort gisteren de beide races winnen van het openingsweekend van de Duitse Formule 4. Vandaag was het dan de beurt aan Luke Browning van US Racing. De Nederlands-Belgische Maya Weug haalde met het Italiaanse Iron Lynx respectievelijk een 15de, een 16de en dan een zeer mooie 9de plaats in de races.
  • F4 BRDC – In het Britse Formule 4 kampioenschap waren de deelnemers aan de slag op Snetterton. Matthew Rees, het talent uit Wales, haalde er voor JHR Developments een dubbele zege terwijl de Brit (weliswaar met Bulgaarse roots) Georgi Dimitrov met Richardson Racing een mooie debuutzege haalde in de race met omgekeerde grid.

(foto:©ADAC)