Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: #911 Manthey-Racing wint 49ste en kortste 24 Uur van de Nürburgring

Ring 24: #911 Manthey-Racing wint 49ste en kortste 24 Uur van de Nürburgring

Het is een triest record, maar #911 Manthey-Racing (Cairoli, Christensen, Kern en Estre) heeft de kortste 24 uur van de Nürburgring ooit gewonnen. De race werd na iets meer dan zes uur racen stilgelegd door dichte mist die de zichtbaarheid naar nul herleidde. Na 14 uur rode vlag en nog maar 3,5 uur op de teller werd de wedstrijd toch nog hervat. #98 ROWE Racing behaalde een mooie tweede plaats en brons was voor de #7 Mercedes-AMG van Team GetSpeed.

De race werd gekenmerkt door heel wat knappe inhaalbewegingen in de kop van het veld. Kévin Estre domineerde al in de openingsronde. De Fransman wist zich meteen op te werken van plaats elf naar plaats vier. Doorheen de hele race bleven ook zijn teamgenoten domineren. In het laatste half uur leken ze hun leiderspositie af te geven aan #98 ROWE Racing, maar ze slaagden er na hun pitstop toch nog in hun plek te behouden.

Belgen in de race

Het #44 Falken Porsche team van Picariello eindigt net buiten het podium op een mooie vierde plaats. #9 Maxime Soulet en Markus Palttala GetSpeed Mercedes (Pro/Am) behaalden een negende plaats. #71 Maxime en Guido Dumarey (PROsport Aston Martin GT4) eindigen zevende in hun klasse (89ste algemeen). Dujardyn, Brody, Derenne en Muytjens (# 121 Toyota GT86) behaalden een tweede plaats op het podium in hun klasse. De #31 Frikadelli Porsche Maxime Martin viel uit met nog een half uur op de teller. Patrick Pilet, die op dat moment aan het stuur van de Porsche zat, reed in op de #77 BMW Junior Team die uit het niets vertraagde. De Frikadelli kreeg hierdoor een lekke band en reed met een afgebroken vooras richting de pits. Ook #3 Rutronik Porsche Laurens Vanthoor en #29 Land Audi van Vervisch haalden het einde van de race niet.

Top tien
  1. #911 Manthey-Racing (Cairoli, Christensen, Kern en Estre)
  2. #98 ROWE Racing (De Phillippi, Tomczyck, Sheldon Vander Linde en Wittmann)
  3. #7 Mercedes-AMG Team GetSpeed. (Götz, Juncadella, Marciello en Schiller)
  4. #44 Falken Motorsports (Picariello, Bachler, Ragginger, en Müller)
  5. #2 Audi Sport Team Car Collection (Winkelhock, Haase en Müller)
  6. #20 Schubert Motorsport (Kroh, Sims, Dusseldorp en Klingmann)
  7. #8 Mercedes-AMG Team GetSpeed (Gounon, Vaxivière en Schiller)
  8. #23 Huber Motorsport (Neuffer, Aust, Menzel en Seefried)
  9. #33 Falken Motorsports (Bachler, Werner, Preining en Arnold
  10. #40 10Q Racing Team Hauer & Zabel GbR (Heyer, Jäger, Buurmann en Baumann)
You may also like
Ring 24: de 49ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring in beeld
Ring 24: #98 ROWE racing aan de leiding
Ring 24: sprintrace van start
Ring 24: herstart opnieuw uitgesteld