Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Toyota veegt vloer aan met Hyundai

WRC Sardinië: Toyota veegt vloer aan met Hyundai

Veel valt er niet meer te zeggen over de WRC-wedstrijd in Sardinië, de vijfde proef van het WK 2021. Net als in Portugal lijkt Hyundai de zege gewoon weg te schenken aan Toyota en de Japanse constructeur ontvangt het cadeau met open handen. Ott Tänak en Dani Sordo reden zichzelf in de lappenmand op zaterdag, terwijl Sébastien Ogier en Elfyn Evans nu naar een 1-2 kunnen cruisen. Thierry Neuville is derde, maar enkel door eliminatie…

Ik kan niet beter, we hebben alles geprobeerd, maar meer zit er niet in”, dat waren de woorden van Neuville na de tweede dag in Sardinië. “We kunnen ook niet alle risico’s meer nemen…” Met andere woorden, Neuville is blij met zijn derde plaats, want meer zit er voor onze landgenoot niet meer in. Indien de stand van zaken zo blijft, kijkt Neuville al tegen een achterstand van 32 punten op Ogier aan of een volledig wedstrijd… Of hij dat nog kan rechtzetten, is nog maar de vraag.

Hyundai leidt overigens wel in WRC2 dankzij Jari Huttunen en de Fin is vijfde algemeen, achter Takamoto Katsuta in de derde Toyota.