Home > #Hoofdnieuws > Ring 24: Estre leidt in openingsuur

Ring 24: Estre leidt in openingsuur

Na een uur in de 49ste 24 Uur van de Nürburgring is het Fransman Kévin Estre die aan de leiding rijdt. De rijder wist zich knap omhoog te werken van plaats negen naar helemaal bovenaan de grid. Alessio Picariello ligt knap derde.

Foto: © Jens Mommens

Polesitter Nick Catsburg (BMW Rowe) moest na twee ronden zijn leiding in de wedstrijd al afgeven. Een half uur in de race braken de hemelsluizen open boven Flugplatz en begonnen meerdere rijders te schuiven. Tijd voor de top tien om binnen te komen en te kiezen voor regenbanden.

De Porsche 911 van Alessio Picariello ligt op dit moment op plaats drie. Robin Frijns staat op dit moment op plaats zeven in de Audi van Dries Vanthoor. De Frikadelli Porsche van Maxim Martin is gestart vanop de twaalfde plek en wist zich op te werken naar de tiende plek. Markus Palttala rijdt op de zeventiende plaats. Het team van Frederic Vervisch miste de opwarmingsronde, nadat het team de onheilspellende regenbuien in de verte nog even wou afwachten. De wagen van de Belg moest hierdoor achteraan groep één aansluiten. Mies wist de Audi echter terug te brengen naar plaats 19. De Aston GT4 van Maxim en Guido Dumarey vinden we verder in het klassement. De nummer 121 Toyota GT86 van Dujardyn, Brody, Derenne en Muytjens ligt op dit moment op plaats drie in hun klasse.

Top drie na één uur

#911 Manthey-Racing (Kévin Estre)
#4 Mercedes-AMG Team HRT (Luca Stolz)
#1 ROWE Racing (Nick Catsburg)

You may also like
Ring 24: de 49ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring in beeld
Ring 24: #911 Manthey-Racing wint 49ste en kortste 24 Uur van de Nürburgring
Ring 24: #98 ROWE racing aan de leiding
Ring 24: sprintrace van start