Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Tanak leidt, Neuville lijdt

WRC Sardinië: Tanak leidt, Neuville lijdt

In Sardinië hebben de zegekansen van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe al een deuk gekregen. Onze landgenoot geeft aan zonder vertrouwen te rijden, geen ritme te vinden en na twee proeven volgt hij al op 28,7 seconden van leider Ott Tänak, de teamgenoot van Neuville bij Hyundai.

Foto: © WRC.com

Teemu Suninen lijkt echt naar de exit in WRC op weg. Net als in de Monte Carlo ging de Fin in zijn Ford Fiesta van de baan in KP1 en meteen zijn we de eerste van twee Fiesta WRC kwijt. Gus Greensmith moet nu dus als enige de eer van Ford en M-Sport hoog houden. Greensmith is achtste, net achter Neuville.

Het meest opvallende wedstrijdfeit was echter het ritme van Thierry Neuville. “Ik vind geen ritme, ik heb geen vertrouwen en we moeten hier echt iets aan doen”, aldus Neuville. In tegenstelling tot in Portugal waar Neuville vloog, moet hij nu dus al een halve minuut toegeven na amper twee proeven.

Adrien Fourmaux en zijn Belgische corijder, Renaud Jamoul, gingen er in hun Fiesta R5 af en komen vandaag niet meer aan de start.

Vooraan leidt Ott Tänak met vier seconden bonus op Kalle Rovanperä (Toyota) en elf op Sébastien Ogier (Toyota) die nochtans ‘opent’. Sordo (Hyundai, + 14) en Katsuta (Toyota, + 20).