Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Tänak en Hyundai ongenaakbaar op dag 1

WRC Sardinië: Tänak en Hyundai ongenaakbaar op dag 1

Zes beste tijden, één tweede en één derde tijd, dat is de samenvatting van de eerste dag in Sardinië van Ott Tänak in zijn Hyundai i20 WRC. De Est was oppermachtig, in een Hyundai die duidelijk in zijn sas is, net als in Portugal. De vraag is echter of Hyundai, voorlopig één en twee met Tänak en Dani Sordo, het nu ook kan afmaken. Ondertussen is Thierry Neuville de enige Hyundai-rijder die niet in het feest deelt. Hij is vijfde op 1min03 van zijn teamgenoot.

Foto: © Hyundai

Hoewel Thierry Neuville de eerste dag van de WRC in Sardinië met een eerste scratch afsloot, kan onze landgenoot niet gelukkig zijn met het voorlopige resultaat. Neuville kloeg over vertrouwen, moest aanklampen en verloor tot overmaat van ramp in KP7 nog extra tijd met een lekke band, terwijl hij een sterke proef reed. Onze landgenoot is nu vijfde in de tussenstand, op amper een dikke seconde van Elfyn Evans, maar op meer dan een minuut van de leider, Ott Tänak.

Achter de top-2 vinden we de Toyota-rijder Sébastien Ogier en Elfyn Evans, die respectievelijk 36 seconden en 1min02 moeten toegeven. Takamoto Katsuta is zesde, voor de leider in WRC2, Mads Ostberg (Citroën).

Gus Greensmith viel bij de start van KP88 uit met problemen aan de versnellingsbak en maakt zo het drama voor M-Sport Ford compleet, na de opgaves van de Teemu Suninen en Adrien Fourmaux (WRC2).