Home > Rally > Divers > Rally: Etienne Verbeke debuteert met Rally2 wagen

Rally: Etienne Verbeke debuteert met Rally2 wagen

Van een debuut gesproken! Etienne Verbeke gaat zijn debuut als piloot maken in de Rally van Wervik. Hij kiest er voor om dit met een Skoda Fabia R5 te doen. Autosportwereld.be sprak met Etienne.

“Hervé (Boussery) en mezelf zijn reeds meerdermaal co-piloot geweest van Bram Fonteyne. Graag hadden we eens samen gereden”, gaat Etienne van start. “Het plan was om de Ypres Rally Historic te rijden met een Ford Escort MK II. Maar door dat de rally verplaatst is en nu dus op dezelfde dag als de Monteberg Rally is, hebben we die plannen stop gezet.”

“Marty McCormack is een goede vriend van mij en ik ben ten rade bij hem geweest. Door de huidige Coronapandemie is het nog niet zeker dat ze zullen afreizen naar België, maar hij stelde voor om voor een Rally2 wagen te kiezen. Voor ons is dit echt een kinderdroom, dus we gingen op zoek naar budget en dit ging beter dan verwacht. We gaan een wagen huren van bij SXM en Fred zal ons ondersteunen. We gaan de Rally van Wervik rijden als voorbereiding op de Monteberg Rally. Wij moeten niets bewijzen en rijden enkel en alleen voor de fun,” vervolgt Etienne.

“Bedankt aan Benoit Verlinde voor zijn goede raad en de prachtige livery,” sluit Etienne af.