Home > #Hoofdnieuws > WRC Sardinië: Hyundai moet sterk presteren

WRC Sardinië: Hyundai moet sterk presteren

Het is even wachten geweest, maar het WRC is nu echt wel op kruissnelheid. Komend weekend trekt de rallycaravan naar Sardinië, voor een tweede van vier opeenvolgende wedstrijden op onverhard. De startorde zal dus een rol spelen en als de slechte wedstrijd van Hyundai in Portugal één voordeel heeft, dan is het wel de kansen voor de rijders van het Koreaanse merk op de rotsige en smalle wegen van het Italiaanse eiland.

Foto: © Hyundai

Sardinië is één van de traagste wedstrijden van het seizoen op een erg zware ondergrond en de startorde is er van cruciaal belang. Sébastien Ogier en Elfyn Evans mogen dus ‘openen’, voor Thierry Neuville. Onze landgenoot heeft in zijn zog onder meer Ott Tänak en Dani Sordo, die laatste won hier in 2020 en is dus één van de kandidaten op de zege. Hou ook rekening met de Fin Teemu Suninen (Ford) die altijd graag in Sardinië rijdt.

In de WK-stand moet Hyundai reageren na de dramatische wedstrijd in Portugal, dat weet ook teambaas Andrea Adamo: “We hebben een duidelijk doel in Sardinië, met name winnen, in een poging om de gemiste kansen van Portugal in te halen. Mijn mensen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om zich voor te bereiden op deze rally’s en om ervoor te zorgen dat onze Hyundai i20 Coupé WRC vooraan mee kan rijden. We hebben in Portugal laten zien dat we de snelheid hebben, nu hebben we een probleemloos weekend nodig om de resultaten te bevestigen waarvan we weten dat we ze kunnen bereiken. Het kampioenschap is nog lang niet voorbij.”

Sardinië beidt 302 kilometer tegen de klok om dat resultaat te behalen, verdeeld over drie dagen en 20 proeven tegen de klok, acht op vrijdag, opnieuw acht op zaterdag en vier op zondag.

Thierry Neuville is uiteraard gebrand op een revanche na zijn fout in Portugal en weet ook dat de kloof met Toyota niet groter mag worden: “Deze rally is een erg mooi evenement waar het team altijd erg sterk is geweest en wij hopen op een nieuwe zege. Het zal zeker een uitdagend evenement worden, maar hopelijk kunnen we terugvechten en een sterk teamresultaat neerzetten in mooie weersomstandigheden.”

Van Belgische zijde is er ook Renaud Jamoul als co van Adrien Fourmaux en het duo doet een gooi naar de zege in WRC2.