Home > Rally > Divers > Rally: Grégory Vanovertveldt met nieuwe BMW 1M

Rally: Grégory Vanovertveldt met nieuwe BMW 1M

Foto’s ©: Grégory Vanovertveldt

Grégory Vanovertveldt heeft fijn nieuws. Door de huidige pandemie werd het nieuws wat uitgesteld, maar nu mag het bekend gemaakt worden. Autosportwereld.be sprak met hem.

“We rijden sinds 2018 met de Subaru Impreza STi N11, maar we hadden het gevoel dat het op was,” gaat Grégory van start. “Toen ik de wagen te koop zette kwam er al heel snel interesse. De wagen is ondertussen verkocht en zal te zien zijn in Wallonië.”

“De wagen van Cris Algoedt vind ik echt prachtig. Karel Bril, van KB Racing, waar we al even mee samenwerken, wist een chassis van een BMW 1M staan. Het ging allemaal heel snel, ondertussen is de wagen volledig rijklaar,” gaat Grégory verder.

“Met uitzondering van een testdag op het circuit van Mettet hebben we de wagen nog niet echt kunnen testen. We willen in 2021 zo veel mogelijk rally’s doen om de wagen verder te leren kennen. Ik ben een echt competitiebeest, maar dat moet ik in 2021 even aan de kant zetten,” lacht Grégory.

“In het korte gaan we de Rally van Wervik, Memorial Balou en Montebergrally rijden. Voor de rest gaan we zo veel mogelijk VAS-rally’s proberen te rijden met misschien nog wat rally’s in Frankrijk. We overwegen een deelname aan de Mcup in 2022. We willen dezelfde rijstijl als Cris Algoedt hanteren, zuiver rijden zonder show,” sluit Grégory af.