Home > Circuit > Nascar: HendrickMotorsport schrijft geschiedenis

Nascar: HendrickMotorsport schrijft geschiedenis

Afgelopen nacht werd de langste race in Nascar gereden. De 600 mijl rond de oval in Charlotte werd gewonnen door Kyle Larson (Hendrick Motorsports). Zo zien we voor de derde week op een rij een dominantie van Hendrick Motorsports.

foto: (c) nascar.com

Kyle Larson is nu de derde rijder die meer dan één keer heeft gewonnen dit seizoen. De top 5 werd wederom gevuld door de vier wagens van Hendrick Motorsports. Na Larson, kwam teamgenoot Chase Elliott als tweede over de streep. Op de derde plek zagen we Kyle Busch (Joe Gibbs Racing) het de Hendrick wagens het toch moeilijk maken. Hij was de enige die iets kon doen tegen het team van Hendrick Motorsports. Op plaats vier kwam William Byron en achter hem de laatste Hendrick Motorsports wagen van Alex Bowman. Met deze overwinning komt Hendrick Motorsports nu op de eerste plaats met het meeste aantal overwinningen. Nu hebben ze er 269 en dat zouden ze graag nog bijvullen. Ook in het puntenklassement zien we dat Hendrick Motorsports het goed doen. Kyle Larson, William Byron en Chase Elliott staan in de top 5 op minder dan 100 punten van de leider Denny Hamlin, die kapitaliseert op zeer regelmatige scores.

De dominantie van Hendrick Motorsports lijkt voorlopig niet te stoppen. Volgende race is weer op een roadcourse en Chase Elliott is dan altijd favoriet, maar ook Kyle Larson zou wel weer een grote rol kunnen spelen.
Aankomende zondag wordt er gereden op Sonoma Raceway om 22u Belgische tijd.