Home > Circuit > Indycar: zege voor Castroneves in Indianapolis 500

Indycar: zege voor Castroneves in Indianapolis 500

Voor de 105de keer ging de Indianapolis 500 mijl van start. Het grootste racespektakel ter wereld volgens de Amerikanen en waarschijnlijk zitten ze met deze uitspraak er niet ver naast. Hier winnen betekent dan ook de legende ingaan.

foto: (c) indycar.com/James Black

Eerst was er poleman Scott Dixon, dan de jonge Rinus Veekay, dan Connor Daly, voor de achtste keer aan de start maar tot vandaag nog nooit een ronde aan de leiding gereden. Hij verloor de leiding toen hij tegen een wiel aanbotste dat door Graham Rahal was verloren. We gingen het laatste kwart van de race in met Takuma Sato aan de leiding. Maar na de volgende ronde aan pitstops kregen we opnieuw een carroussel aan leiderswissels. Toen de rook was opgetrokken werden de laatste 20 rondes ingezet met Castroneves als virtuele leider, voor Palou en Pat O’Ward, aangezien de rijders vooraan nog een pitstop moesten maken. Onbekende factor werd Scott Dixon die op een alternatieve strategie zat.

Castroneves en Palou speelden haasje over in de slotrondes. Het werd een nagelbijtende finale maar met nog twee rondes te gaan kon de Braziliaan voorbij aan de Spanjaard en hield vast aan de leiding. De 46-jarige Helio Castroneves, dit jaar met een comeback in de Shank Meyer Honda machine, won zo voor de vierde keer de 500 mijl van Indianapolis. En uiteraard klom “Spiderman” daarna in de hekkens!