Home > Moto > MotoGP (Mugello): Bagnaia plaatst Ducati aan kop op vrijdag

MotoGP (Mugello): Bagnaia plaatst Ducati aan kop op vrijdag

Een perfecte piste wachtte de heren van het MotoGP circus op Mugello in Italiƫ. En dus kon er volop tegenaan worden gegaan door de protagonisten van het WK.

foto: (c) motogp.com

In de ochtend toonde Maverick Vinales zich de snelste met de fabrieks-Yamaha, voor de klanten-Ducati van Zarco. In de namiddag was het echter “Pecco” Bagnaia die met de officiĆ«le Ducati de besttijd zette, iets wat de rode Italiaanse machines wat aan zichzelf verplicht zijn in het thuisland.

Joe Roberts (Italtrans Racing Team) en Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team) topten de tabellen in de vrije sessies van de Moto2. De snelle Italiaanse omloop is het speelterrein van de Kalex chassis, die de trainingen domineerden. Geen kans dus voor de NTS RW Racing GP machine van Barry Baltus, een keer 30ste en een keer 29ste.

In Moto3 zette Andrea Migno zijn goede vorm verder met de besttijd voor het Rivacold Snipers Team in de ochtend. In de namiddag werd hij vooraan afgelost door Darryn Binder (Petronas Sprinta Racing).

Er is nog ruimte tot verbetering voor de ene of de andere rijder en dus zal er morgen nog een stevig robbertje gevochten worden voor de plaatsen die rechtstreeks naar de Q2 en misschien wel de pole gaan.