Home > Circuit > In een notendop: F1-F4-FRECA-PureETCR-Lamborghini Super Trofeo

In een notendop: F1-F4-FRECA-PureETCR-Lamborghini Super Trofeo

  • F1 (test) – De Australiër Oscar Piastri en de Chinees Guanyu Zhou kregen deze week de gelegenheid van een F1 wagen te proeven. Voor Alpine mochten ze op Silverstone rijden, volgens de geldende regels mochten ze dat echter niet doen met een wagen die dit seizoen actief is. Ze reden in de Renault RS 18 die in 2018 in handen was van Hulkenberg en Sainz.

  • F4 Italië – Op Misano was er deze week een tweedaagse test foor de Italiaanse F4. Die werd gedomineerd door de Brit Oliver Bearman (Van Amersfoort Racing) die op de twee dagen telkens de beste tijd zetten. Kirill Smal (Prema) volgde hem op de afsluitende dag, op de eerste testdag was er de Hongaar Bence Vàlint (Van Amersfoort), die trouwens ook nog op dag twee de derde tijd zette. Een 13de en een 17de plaats waren er voor de Belgisch-Nederlandse Maya Weug, aan de slag met Iron Lynx. De jongedame zette behoorlijke tijden neer en legde ook nog eens een indrukwekkend aantal van 167 rondes af.

  • FRECA – Op Le Castellet starten 35 deelnemers aan de manche van de Formula Regional by Alpine. Bij JD Motorsport zien we de Rus Mikhael Belov voor het eerst dit seizoen aan de slag. Hij wordt er teamgenoot van Eduardo Barrichello en Tommy Smith.

  • Pure ETCR – De Braziliaan Rodrigo Baptista zal de derde Alfa Romeo Giulia rijden van het team Romeo Ferraris in het eerste seizoen van de Pure ETCR, het kampioenschap voor elektrische toerwagens.

  • Lamborghini Super Trofeo – De Italiaanse constructeur stelde zijn wagen voor waarmee in 2022 de Super Trofeo zal worden gereden. Het wordt de Huracan Super Trofeo in EVO2 versie.

    foto:(c) lamborghini