Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Cresson blikt tevreden terug op Aragon

WorldSBK: Cresson blikt tevreden terug op Aragon

In het WK Superbike begon onze landgenoot Loris Cresson aan zijn eerste volledige seizoen in de discipline. Hij blikt terug op het openingsweekend in Aragon.

foto’s: (c) Loris Cresson racing news

Eind vorig seizoen mocht hij al eens één wedstrijd proeven in de Superbikes. Maar de Kawasaki die Team Pedercini Racing nu inzet is helemaal gloednieuw. Er wacht Loris Cresson dus een harde leerschool, maar met drie races en driemaal een top 20 mag hij zich tevreden voelen bij dit debuut.

Gezien het een openingsweekend was voor het kampioenschap, en gezien het feit dat het de allereerste keer was dat ik de nieuwe Kawasaki kon rijden, denk ik dat ik tevreden mag zijn. Het is nooit eenvoudig om in een raceweekend tests uit te voeren maar dat is wat we in feite deden. We kregen heel wat gegevens over hoe de machine zich gedroeg in droge en natte omstandigheden. Een Superbike rijden op natte of op droge baan is een heel andere zaak. Maar uiteindelijk ben ik blij want het hield me bij de les en ik kon me volledig concentreren op het werk dat we moesten uitvoeren. Het veranderde mijn gedachtengang. Ik drukte onmiddellijk door om vertrouwen te winnen en het ritme volgde al snel. Uiteindelijk zat ik niet zo ver van Tito Rabat en dat is toch een voormalige wereldkampioen.”
“Voor de race was de keuze aan banden moeilijk maar ik koos uiteindelijk voor de regenbanden en kon me mengen in de gevechten tussen kerels die ttoch top 10 plaatsen halen. Het was leuk en ik deed een pak ervaring op, ook al ging ik even in de fout in de eindfase en verloor ik enkele posities. Ik had kunnen gokken, zoals enkele rijders vooraan en ik had andere banden kunnen kiezen. Dat weten we voor de volgende keer. Ik denk dat we in Estoril nog vooruitgang kunnen boeken. ik zie het positief in en ben over het algemeen tevreden.

Het komende weekend al zijn de Superbikes opnieuw aan de slag, deze keer dus op de Portugese omloop van Estoril.