Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • Indycar – Romain Grosjean zal dan toch gaan rijden op ovaal. De Fransman had eerder dat soort race aan zich laten voorbijgaan en weigerde ook, op vraag van zijn familie, zich in te schrijven voor de 500 mijl van Indianapolis. Maar na zijn uitstekende debuut deze maand (met een pole en een tweede plaats), ziet hij meer toekomst in de Indycar Series en wil hij volop zijn kansen gaan voor de titel. Zijn debuut op ovaal zal hij maken op de Gateway Raceway deze zomer, uiteraard nog steeds voor Dale Coyne Racing.

  • FRECA – Het Zwitserse G‍4 Racing (dat zijn basis heeft in Barcelona) komt opnieuw met drie wagens aan de start van het Formula Regional by Alpine. De Spaanse Belen Garcia maakt haar terugkeer op Le Castellet. Belen Garcia was afwezig in Monaco omdat ze testte op Anglesey in Wales met de W Series.

  • BRDC F3 – Zonder enige Belgische inmenging evolueert het Britse F3 kampioenschap bij ons ietswat onder de radar. Dit weekend echter werd het 2021 kampioenschap gestart op het circuit van Brands Hatch. Er waren zeges voor Ayrton Simmons (Dittmann), Zak O’Sullivan (Carlin) en Christian Mansell, de Australiër die voor Carlin rijdt en dus geen familie is van… In het kampioenschap neemt O’Sullivan (78 punten) de leiding voor het Britse F4 talent Bearman (74) en de Japanner Ushijima (61).

foto: (c) britishf3.com