Home > #Hoofdnieuws > Supercar Challenge Hockenheim: tweemaal winst voor Deldiche Racing

Supercar Challenge Hockenheim: tweemaal winst voor Deldiche Racing

Deldiche Racing trok dit weekend richting Hockenheim voor de eerste meeting van de Supercar Challenge waarin de schitterende open CN-sportwagens toegelaten werden. Het Brabantse team deed dat met verve want waar op zaterdag de zege naar Tom Boonen ging, was het op zondag aan Steve Vanbellingen en Tim Joosen. Het team bereidt zich nu voor op de volgende meeting, over veertien dagen in Spa-Francorchamps met naar alle waarschijnlijkheid twee wagens in de Supercar Challenge en eventueel één Norma M20FC in het Belcar Endurance Championship.

Foto’s: © Benny Houbrigts

Hockenheim, op goed 2,5 uur ten zuidoosten van Spa-Francorchamps, vormde het decor voor de tweede meeting van de Supercar Challenge, de eerste waar ook de CN-prototypes en de LMP3’s toegelaten werden. Uiteraard was Deldiche Racing van de partij en het team zette uiteindelijke twee wagens in, voor Tom Boonen enerzijds en het duo Steve Vanbellingen en Tim Joosen anderderzijds. “De derde wagen had een motorprobleem dat we eerst ten gronde willen oplossen, dus die Norma bleef nog even aan de kant”, aldus teammanager Jim De Cock.

De eerste race van het weekend kende heel wat incidenten, maar na 60 minuten racen en strategisch denken, was het Tom Boonen die in zijn Norma M20FC als eerste over de meet kwam, terwijl Steve Vanbellingen en Tim Joosen als vierde aantikten.

Tom Boonen behaalde zijn derde zege uit zijn nog jonge carrière, steeds met Deldiche Racing en de Kempenaar was dan ook opgetogen:

Ja, echt schitterend, misschien jammer van de Full Course Yellow op het einde, maar after all, de zege is binnen. Ik vertrok goed, bleef even op de tweede plaats hangen en halverwege de race kon ik de eerste plaats bemachtigen en die eerste plaats heb ik niet meer uit handen gegeven. De auto was echt schitterend en ik heb enorm genoten van deze race, het hele weekend is al schitterend verlopen.

Steve Vanbellingen en Tim Joosen scoorden waardevolle punten en zetten hun sterk weekend verder op zondagmiddag, waarin zij op een opdrogende piste als eerste onder de zwartwit geblikte vlag doorreden.

Het doet wel erg goed, want het was al even geleden”, vertelde de Leuvenaar na afloop. “Het was een zeer leuke wedstrijd ook en we hebben de zege niet cadeau gekregen. De dichtste achtervolgers bleven op een handvol seconden volgen, tot op de eindmeet, maar we haalden de buit binnen. Bedankt aan Deldiche Racing en ook Tim Joosen voor de samenwerking. We gaan nu trachten om over 14 dagen in Francorchamps de mooie resultaten verder te zetten. Het team is op dreef en wij hebben er zin in dus ik zie niet in waarom het niet zou lukken!” “Ik sluit me volmondig bij Steve aan”, aldus Tim Joosen. “Ik wil ook een duim opsteken voor de organissatie van Dick Van Elk, want het is echt een plezier om in zijn kampioenschap te racen. We gaan nu verder op 5 en 6 juni in Spa-Francorchamps, met ee tweede meeting van de Supercar Challenge en ik kijk er naar uit, net als mijn teamgenoten.”