Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: Evans pakt zijn vierde, Hyundai grote verliezer

WRC Portugal: Evans pakt zijn vierde, Hyundai grote verliezer

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Elfyn Evans heeft de vierde WK-wedstrijd van het WRC-seizoen op zijn naam geschreven. Evans zegevierde in Portugal aan het stuur van zijn Toyota Yaris WRC voor de enige Hyundai-rijder die nog een gooi naar de zege kon doen, Dani Sordo, en Sébastien Ogier, uiteraard ook in een Toyota. Ogier en Evans slaan na deze wedstrijd een stevige kloof met de concurrentie in de WK-tussenstand, een WK-tussenstand waarin Ogier nog steeds leidt met 79 punten, twee meer dan Evans en 22 meer dan Neuville en 34 meer dan Tänak.

Foto: © Toyota WRC

Moeten we de WK-rally van Portugal omschrijven als de wedstrijd van Evans of de rally waarin Hyundai kwistig de punten vergooide? Het Koreaanse merk ging werkelijk met de billen bloot en vooral in de strijd om de wereldtitel bij de constructeurs, wordt de kloof met de enige concurrent, Toyota, nu al erg groot, met 183 punten voor de Japanners en 146 voor de Koreanen. Maar ook Thierry Neuville en Ott Tänak, beide razendsnel, maar niet foutloos, kijken al tegen een achterstand van één zege aan in de WK-tussenstand en niet op één, maar op twee te duchten concurrenten. Het is nog vroeg in het jaar, maar deze achterstand is toch al erg groot na amper vier wedstrijden.

Katsuta en Greensmith best ever

Achter het podium krijgen we dan een drietal beste prestaties ooit: Takamoto Katsuta werd in zijn Toyota vierde en de Japanner is samen met Elfyn Evans de enige die in alle WK-wedstrijden dit seizoen in de top 10 eindigde. Voor de Ford-rijders Gus Greensmith en Adrien Fourmaux werd Portugal een leerrijke rally, maar ook een wedstrijd met een mooi resultaat. Greensmith deed nooit beter dan deze vijfde stek, Fourmaux laat in zijn eerste wedstrijd in een WRC-wagen op onverhard ook een mooie zesde stek optekenen, na al eens schitterend debuut op asfalt in Kroatië.

In de Powerstage ging de zege naar Tänak, voor Neuville en Ogier. De zege in WRC2 was voor Esepekka Lappi in een Volkswagen Polo GTi. De volgende wedstrijd van het WK vindt plaats in Sardinië van 3 tot en met 6 juni.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]