Home > Circuit > FRECA (Monaco): Maloney wint voor Barbados!

FRECA (Monaco): Maloney wint voor Barbados!

Zane Maloney heeft het klaargespeeld. Het volkslied van Barbados schalde over het podium in Monaco na de zege van deze 17-jarige rijder.

foto:©formularegionalbyalpine.com

Velen zullen het amper weten liggen, Barbados. Het is een eilandstaat in de Antillen, helemaal aan de andere kant van de Atlantische oceaan dus, onafhankelijk geworden van Groot-Brittannië in 1966, en een “buurland” van Martinique, Trinidad en Tobago. De inwoners, ook wel Bajans genoemd, spreken er Engels of Creools en ze hebben er één luchthaven, en sinds vandaag ook een winnaar in de internationale autosport.

Maloney, afkomstig uit Bridgestone, de grootste stad op het eiland, leverde voorbeeldig werk in Monaco, waar hij vanop pole startte. Het begon allemaal met een gigantische carambole in de achterhoede op de klim na de start waarbij zeker acht rijders betrokken waren. Met een opgave betaalde kampioenschapsleider Saucy hier het gelag. Na een rode vlag en een safetycar herstart leidde Maloney opnieuw het veld door de straten van Monaco. Er was nog een lange safetycar periode, in de eindfase, toen Paul Aron zijn Prema tegen de rail zette. Maloney kwam daarna onder druk te staan van Isack Hadjar maar hield uiteindelijk het hoofd koel en pakte de zege, zijn eerste, de eerste voor Barbados en als klap op de vuurpijl zagen we een complete R-Ace bezetting van het podium met Maloney voor Hadjar en David.

Volgende week al gaan de “regionalen” opnieuw aan de slag, op Paul Ricard. Saucy verdedigt er zijn leidersplaats in de tussenstand.