Home > #Hoofdnieuws > F1 Monaco: Max Verstappen wint in Monaco

F1 Monaco: Max Verstappen wint in Monaco

Max Verstappen (Red Bull) heeft de Grote Prijs van Monaco gewonnen. De Nederlander was sneller dan Carlos Sainz (Ferrari) die tweede werd. De Brit Lando Norris (McLaren) kwam als derde over de streep. Max Verstappen is de nieuwe leider in de WK-stand.

Foto: ©Red Bull Racing

Technische problemen bij Charles Leclerc (Ferrari) zorgden ervoor dat hij niet van start kon gaan. De Monegask zou nochtans vanop de pole starten. De rijders schoven dus een rijtje naar voren en het was Max Verstappen die als eerste van start mocht gaan. De Nederlander gaf de leiding niet meer af en wint daarmee zijn tweede race van het seizoen.

Valtteri Bottas (Mercedes) begon van P2, maar de Fin zou moeten opgeven. Bij een pitstop brak een wielmoer af waardoor de band niet gewisseld kon worden. Daardoor schoof Carlos Sainz door naar de tweede plaats. Lando Norris ging dan op zijn beurt naar de derde podiumplek. Sergio Perez (Red Bull) probeerde nog voorbij de jonge Brit te rijden, maar dat lukte hem niet. Lewis Hamilton (Mercedes) had een lastig weekend in Monaco, na een slechte kwalificatie kon hij ook niet beter doen dan een zevende plek aan de eindstreep. Max Verstappen pakt de leiding van hem over in de WK-stand.