Home > #Hoofdnieuws > Belcar Hockenheim: Gepts-Verheyen winnen, Belgium Racing sterkst in GT

Belcar Hockenheim: Gepts-Verheyen winnen, Belgium Racing sterkst in GT

De tweede wedstrijd van het Belcar Endurance Championship werd een kolfje naar de hand van Ian Gepts en Brent Verheyen in GHK Racing by T2 Norma M20FC. Zij haalden het vlot voor het trio van PK Carsport, van Hooydonk-Thiers-Day en de winnaar in GTA, het Belgium Racing-duo Saelens-Derdaele.

Foto’s: © Benny Houbrigts

De tweede wedstrijd van het nationale uithoudingskampioenschap verliep vrij rimpeloos. PK Carsport nam de leiding bij de start, maar het team van GHK Racing by T2 was homogener en sloot de race na drie uur winnend af. In GTA was de strijd om de zege er één tussen Belgium Racing en Red Ant Racing, met de Limburgers die uiteindelijk de zege binnenhaalden voor het trio Redant-Redant-Redant van Red Ant Racing. Q1 Track Racing pikte de plaatsen drie en vier in met Vandierendonck-Schouten, voor Lauryssen-Teunkens. Op de plaatsen vijf en zes vonden we opnieuw Belgium Racing, voor de beide Lamborghini van Totaalplan Racing.

De grootste pechvogels van de weekend waren zonder meer Bert Longin en Christoff Corten in hun Krafft Racing Norma. Na de pech op zaterdag, toen hun wagen crashte in de handen van andere rijders in een andere serie, kenden ze nu al na minder dan een uur zware technische problemen en hun weekend was er dan ook één om snel te vergeten. Ook de Mc Donald’s Racing Norma kende problemen, net als de Pricon Racing BMW.

Noteren we nog de zege van het trio Sven Van Laere-Davy Vandekerckhove-Kobe De Breucker in GTB met de Porsche Cayman van Red Ant Racing en de overwinning in TA van Joël Uylenbroeck-Jurgen Van Den Broeck-Yevgen Sokolovskiy in de QSR Racing Audi RS3 TCR.

De volgende wedstrijd van het Belcar Endurance Championship vindt over twee weken in Spa-Francorchamps plaats.