Home > Circuit > FIA F2: Lawson wint race 2 in Monaco

FIA F2: Lawson wint race 2 in Monaco

Een nachtelijke regenbui zorgde vanochtend voor een natte piste in Monaco. En dat zorgt altijd wel voor een leuke race in de straten van het Prinsdom.

foto: (c) fiaformula2.com/archief

Poleman Marcus Armstrong (DAMS) kon zijn grootste troef niet uitspelen want de Kiwi had problemen en moest vanuit de pitlane starten. Bij het groene licht ging alle voordeel naar rookie Oscar Piastri (Prema) die naar de leiding sprong. Maar Liam Lawson (Hitech) had een veel beter ritme, zette druk en ging met een gedurfd maar even mooi maneuver naar de kop van de race in Rascasse. Mooi werk van beide jongemannen die elkaar lieten leven en het beeld van de race leverden. Piastri zou ook nog de tweede plaats moeten inleveren aan Dan Ticktum (Carlin), die zijn inhaalbeweging haalde uit het instructieboekje, met een mooi uitremmaneuver aan de chicane. Positiegevechten waren er overal maar het podium, dat lag vast ondanks twee virtuele en een “echte” safetycar procedure.

In het kampioenschap blijft Zhou met 56 punten wel aan de leiding, lawson schuit dichter met 45 punten. Dan Ticktum leidt met 35 punten een compact met Piastri (32) en Daruvala (30). In de late namiddag is er de hoofdrace en zijn er nog 25 punten te verdienen.