Home > F1 > F1 Monaco: reacties van enkele rijders op raceloze vrijdag

F1 Monaco: reacties van enkele rijders op raceloze vrijdag

De rijders hebben op vrijdag in Monaco de traditionele ‘rustdag’, toch zitten ze niet stil. Wij verzamelden enkele reacties.

Foto: ©Scuderia Ferrari

Max Verstappen: “Het is leuk om weer op de baan te zijn in Monaco. FP1 verliep best goed, maar de tweede vrije training verliep wat stoef. We waren vonden in FP2 niet het goede tempo. We zaten behoorlijk naast de optimale rondetijden en de perfecte sectortijden. Ik voel me meestal heel comfortabel in de auto, maar dat is dit weekend nog niet het geval. Gelukkig hebben we vandaag een vrije dag om naar een paar dingen te bekijken. Er moeten enkele verbeteringen aangebracht worden zodat de kwalificatie zaterdag goed kan verlopen.”

Lewis Hamilton: “Iedereen houdt ervan om hier te rijden, ik heb genoten gisteren. De Ferrari’s lijken erg sterk, wat geweldig is, het betekent meer concurrentie. De grip op deze baan is dit jaar erg goed, ze hebben het oppervlak vernieuwd dus er is veel grip. De auto is goed, we hebben een paar goede aanpassingen gemaakt met de balans van de wagen. Vandaag gaan we nog wat kleine aanpassingen doen en uitgebreid analyseren.”

Charles Leclerc: “Het was een verrassing dat de dag zo goed eindigde, nadat we ’s ochtends een moeilijke start hadden. Het is belangrijk om zoveel mogelijk ronden te rijden, zeker hier in Monaco, en met het probleem dat we in FP1 hadden, heb ik maar 4 ronden gereden. In FP2 voelde ik me op mijn gemak met de wagen en misschien hebben we daar zelfs een beetje marge om te verbeteren. Er staat vandaag veel werk voor de boeg en we zullen pas zaterdag weten waar we echt staan.”