Home > #Hoofdnieuws > Belcar Hockenheim: twee nieuwe Porsche 992, GTB, TA en TB blijven het moeilijk hebben

Belcar Hockenheim: twee nieuwe Porsche 992, GTB, TA en TB blijven het moeilijk hebben

Het nationale uithoudingskampioenschap Belcar maakt dit weekend een verplaatsing naar Hockenheim in Duitsland en achttien deelnemers tekenen voorlopig present voor de tweede race over 180 minuten. Waar we in GTA twee nieuwe Porsche 992 GT3 Cup zien, beide van Q1 Trackracing valt ook op dat in GTB, TA en TB samen nog amper drie wagens van start gaan.

Het goede nieuws is zeker dat de twee divisies Proto en GTA mooi gestoffeerd zijn met maar liefst vijftien wagens, waaronder de deelnemers aan de eerste wedstrijd in Zolder en twee extra Porsche 992 van Q1 Trackracing. In die gloednieuwe bolides zien we enerzijds Dirk Schouten en Nicolas Vandierendonck en anderzijds Jan Lauryssen en Filip Teunkens. Bovendien is het niet uitgesloten dat er nog enkele andere deelnemers aansluiten, de gesprekken tussen Circuit Zolder en onder meer Bas Koeten lopen nog.

In GTB, TA en TB zien we voorlopig enkel Red Ant Racing, Pricon Racing en QSR Racing met respectievelijk een Porsche Cayman, een BMW M3 en een Audi RS3 TCR. Het feit dat de Benelux Racing Series dit weekend in Zandvoort aan het werk zijn, is mogelijk een verklaring voor de lagere aantallen in de voornoemde klassen. We kunnen dan alleen maar hopen dat beide promotoren snel de weg naar een samenwerking vinden.

De kwalificatie start zaterdag om 12u00 en de race vindt plaats zondagochtend tussen 9u00 en 12u00.