Home > #Hoofdnieuws > RallyX Nordic: Enzo Ide vierde in tussenstand RallyX Nordic

RallyX Nordic: Enzo Ide vierde in tussenstand RallyX Nordic

Het voorbije lange weekend was goed voor heel wat rallycrossactie in het Zweedse Holjes waar de derde en de vierde manche van het gereputeerde RallyX Nordic op het programma stond. Enzo Ide liet donderdag een sterk tempo zien, maar moest door stuurproblemen na een aanrijding noodgedwongen de strijd opgeven. Tijdens de tweede manche van het weekend plaatste hij zich voor de finale en daarin scoorde hij een zeer sterke vijfde plaats, zijn beste resultaat in het Scandinavische kampioenschap tot dusver. Na het weekend staat Enzo Ide op een gedeelde vierde plaats in het kampioenschap. De volgende twee races van RallyX Nordic worden verreden in het Finse OuluZone en dat op 5 en 6 juni.

Foto’s: © JC EKS

Voor Enzo Ide was het doel in deze manches in Höljes om de finale te bereiken, nadat hij tijdens het openingsweekend in het Deense Nysum eerder tweemaal de halve finale had bereikt. Ide kende een goede donderdag, maar in de halve finales maakte een aanrijding een einde aan zijn ambities. Zaterdag verzette het team hemel en aarde na een crash in Q2, maar de technische crew van EKS JC leverde uitstekend werk om de auto voor zondag klaar te krijgen. Enzo bedankte voor de enorme inzet van het team met een finale in Höljes op zondag!

Enzo Ide, Supercar:

“Ik ben erg blij met het weekend, ook al kende het natuurlijk zowel ups als downs. Ik heb zaterdag een crash gehad, de auto was echt beschadigd, maar het team heeft fantastisch werk geleverd en we hebben vandaag terug kunnen vechten. Het voelde schitterend om in de finale te bereiken. Het werd een vijfde plaats, maar ik kwam vast te zitten in het verkeer door de strategie met de jokerronde. Ik denk dat de snelheid er was voor een nog een beter resultaat. Ik ben erg blij met het resultaat. Het team heeft het hele weekend geweldig werk verricht.

Het waren ook moeilijke weersomstandigheden dit weekend, maar dat is een goede training. Je hebt geen controle over het weer, dus het is erg goed om je leren aan te passen. In het begin was het zwaar, maar de rondetijden bleven verbeteren. Waar ik nog meer aan moet werken, is mijn focus op de natte oppervlakken, zodat ik de ideale lijnen niet mis. Het is een belangrijke training in het vooruitzicht van de start van het WK. Nu trekken we echter eerst nog richting Finland voor de vijfde en zesde manche van het RallyX Nordic. Het is een nieuw circuit, maar ik pas me meestal snel aan. Bovendien is het weer een dubbele race en ik vind het prima als ik niet te lang hoef te wachten op de volgende race.”

(persbericht)