Home > Moto > MotoGP > MotoGP: geen Finland maar wel twee keer Oostenrijk

MotoGP: geen Finland maar wel twee keer Oostenrijk

Eén van de nieuwe evenementen op de MotoGP kalender gaat even in de koelkast. Aanhoudende problemen rond Corona, met vooral de inreisbeperkingen in Finland, deden FIM, IRTA en Dorna besluiten de MotoGP van Finland in 2021 van de kalender te halen.

(foto: motogp.com)

Let wel, het gaat om een “verschuiving” van het evenement want de Kymiring kreeg wel een vijfjarige deal om tot 2026 de MotoGP te onthalen, alleen in 2021 even niet. De vrijgekomen plaats wordt opgevuld met de Styrian Grand Prix, een wedstrijd op de Red Bull Ring, en dus krijgen we net als vorig seizoen een dubbelaffiche in de bergen van Stiermarken met op 8 augustus de “Styrian Grand Prix” en op 15 augustus de Oostenrijkse Grand Prix. De kalender van het MotoGP kampioenschap staat nog steeds geboekstaafd als een “voorlopige” kalender, en dat wil zeggen dat we misschien nog niet de laatste wijziging hebben gehad in 2021…

Aan de andere kant krijgt de Sachsenring in Duitsland, waarvan bijna ieder jaar wordt voorspeld dat het evenement van de kalender zal verdwijnen, de garantie dat ze de volgende vijf jaren nog de MotoGP mogen onthalen.