Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend zijn de blikken van de autosportwereld gericht op Monaco, het prinsdom waar zondag de 78ste editie van de traagste F1-wedstrijd van het seizoen wordt verreden. Hoogst waarschijnlijk krijgen we een vijfde deel in de sage Hamilton versus Verstappen. De Brit won er overigens al driemaal, de Nederlander stond er nog nooit op het podium.

Foto: © Mercedes AMG F1

In Monaco zien we ook de tweede meeting van de F2, naast races voor de FR by Alpine en de eerste afspraak van de Porsche Supercup. Opvallend in geen enkele wedstrijd start er een landgenoot.

Verder is er uiteraard het WK Rally in Portugal, met daar wel landgenoten. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe stonden al driemaal op het podium dit seizoen, in evenveel wedstrijden en zullen ook in Portugal dat kunststukje willen herhalen en een aanval doen om de leidersplaats van Sébastien Ogier in het WK. Een derde landgenoot, Renaud Jamoul, navigeert de jonge Franse belofte Adrien Fourmaux (Ford Fiesta WRC), met als doel een herhaling van de sterke prestatie in Kroatië.

Tot slot is er de autosport in de Benelux met een volle meeting in Hockenheim waar de Supercar Challenge en het Belcar Endurance Championship hun tweede meeting van het seizoen afwerken, echter nog steeds met gescheiden startvelden. Ze rijden samen met de 24H Series, die er zaterdag en zondag samen een race van 12 uur afwerken.

In Zandvoort is er dan weer een wedstrijd voor de Benelux Racing Series, met de diverse Porsche en BMW. De serie zagen we twee weken geleden in Zolder in première gaan.