Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: Neuville en Hyundai willen goed presteren in Rally van Portugal

WRC Portugal: Neuville en Hyundai willen goed presteren in Rally van Portugal

Dit weekend staat de Rally de Portugal, de vierde wedstrijd van het WRC, op de planning. Hyundai Motorsport wil in Portugal goede prestaties neerzetten in de strijd om het constructeurskampioenschap. Het team staat tweede na een derde podiumplaats op het asfalt in de Rally van Kroatië, maar heeft 27 punten minder dan de leider in het WK, Toyota

Foto:© Hyundai Motorsport

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe voegden in Kroatië een derde podium toe aan hun reeks van 2021 en scoorden zo een hattrick aan top 3 resultaten. Ondertussen resulteerde een moeilijk weekend voor Tänak en Järveoja in een vierde plaats. Het team is ondertussen klaar voor de eerste wedstrijd op onverhard van het jaar. Neuville haalde in het verleden mooie resultaten in Portugal. Tijdens de laatste Rally de Portugal, twee jaar geleden, eindigde Neuville op de tweede plaats, nadat hij in 2018 de overwinning had behaald.

Neuville kijkt uit naar de rally in Portugal: “De Rally van Portugal is altijd een hoogtepunt geweest op de WRC-kalender, vooral de sfeer. Meestal hebben we honderdduizenden toeschouwers op de klassementsproeven en ook op de beroemde Fafe-etappe op zondag. Dit jaar kan de situatie natuurlijk anders zijn, maar de proeven zien er nog steeds geweldig uit. Het wordt een uitdagende en lange rally. Er moeten veel kilometers worden afgelegd en aan het eind zal er maar één winnaar zijn, dus we moeten in topvorm zijn om kans te maken op de overwinning.”