Home > Rally > Divers > Rallyfiguur van de week: Mathieu Lietaer

Rallyfiguur van de week: Mathieu Lietaer

Foto’s ©: Lorenz Deschuyttere

1. Wie is Mathieu Lietaer?
34 jaar en afkomstig uit Zwevegem. Vader van twee zoontjes Seppe (2,5 jaar) en Kasper (6 maanden). Mekanieker van beroep en reeds 9 jaar actief in de rallysport.

2. Van welke wedstrijd droom je?
Er staat nog heel wat op mijn verlanglijstje. Zoals de Condroz Rally, Rallye de Wallonie, …
Graag start ik ook nog eens opnieuw in de Omloop en TAC Rally waar ik reeds éénmaal aan de start kwam. Een paar wedstrijden in het buitenland zoals Rallye Le Touquet, Routes du Nord in Frankrijk of een paar wedstrijden in Nederland kunnen me bekoren. Nog heel wat werk aan de winkel dus.

3. En van welke rallywagen?
Ook hier hou ik het niet bij 1 wagen. Ik kon al proeven van de Escort Mk2 BDA injectie en dat smaakt naar meer! Een wedstrijd rijden met een Subaru Impreza WRC S5 of Impreza groep A of zelfs een Evo 9 zou ik zeker niet afwijzen. Sowieso hoop ik ooit een goede BDA Mk2 injectie in mijn bezit te hebben. Dat zou al heel mooi zijn.

4. Wie is je voorbeeld?
Daar hoef je niet ver voor te zoeken! Dat is voor mij Paul Lietaer, mijn oom. Zijn spectaculaire snelle rijstijl, altijd wat de underdog positie gehad, veel gerealiseerd met weinig middelen. Op zijn 64ste kan hij nog altijd goed mee met de jonge gasten en zet hij top prestaties neer. Velen hebben het geprobeerd, weinigen doen het hem na. Een absolute legende!

5. Wat wil je nog bereiken?
Dat kan je zowat afleiden uit mijn droomwedstrijden en droomrallywagens. Hopelijk nog veel rally’s kunnen rijden zonder grote kosten natuurlijk, daar begint het mee. Een paar buitenlandse rally’s meepikken, misschien eens een one shot met een moderne wagen.
Al bij al ben ik best tevreden met wat ik, na 9 jaar actief te zijn in de rallysport, al heb bereikt.
De VAS D4 en klasse H3 titel was al mooi in 2019. Nationaal kampioen bij de Historics zou de kers op de taart zijn. Wie weet, we zien wel.