Home > #Hoofdnieuws > BMA: het ontstaan van een echt en hecht familieteam

BMA: het ontstaan van een echt en hecht familieteam

Autosportwereld.be was bij Bernard Munster Autosport te gast. Het familiebedrijf van ex-rallykampioen Bernard Munster is gespecialiseerd in de rallysport en dat voor de kleinste toebehoren tot het bouwen van een rallywagen.

Foto’s: © Jens Clement

Bernard Munster
Bernard Munster was jarenlang een topper in de rallysport, in 1995 won Munster het Belgian Rally Championship. In de loop van zijn carrière won hij ook enkele rally’s in het European Rally Championship. Bernard Munster was officieel rijder voor VW, Audi, Opel, Skoda en Renault. Hij reed meer dan 250 wedstrijden in binnen en buitenland.

Oprichting
In de herfst van zijn carrière was Munster niet langer tevreden over de service van zijn team. Daarom besloot hij om met een aantal vrienden zelf de service van de wagen te doen. Daar vloeide BMA later uit voort. Het begon met een klein atelier waar er vooral aan de wagens van Munster werd gewerkt. Hij opende niet veel later een winkel met alle benodigdheden die een rallyrijder maar kan bedenken.

Tot op vandaag heeft de winkel standgehouden en is deze uitgebreid. De garage in Battice was jarenlang de vaste stek van Bernard Munster Autosport, maar die locatie werd te klein. Het bedrijf opende in 2017 in Thimister-Clermont, tien kilometer verderop, een gloednieuw gebouw. Het aantal wagens is ook een pak uitgebreid. Er wordt niet alleen aan de wagens van BMA gewerkt. Ook talloze rijders en liefhebbers brengen hun rallywagen naar BMA voor service. De indrukwekkende locatie biedt plaats voor alle facetten van het bedrijf.

Familiebedrijf
BMA is een echt familiegebeuren. Bernard Munster en zijn vrouw staan aan het hoofd van BMA, maar ook de kinderen worden erbij betrokken. “We zijn allemaal gebeten door de rallymicrobe”, vertelt oudste zoon Grégoire Munster. “Mijn broer en ik gaan nog naar school, desondanks zijn we hier heel vaak. We helpen overal waar we kunnen, het is een passie van ons. Ik wil eerst nog wat ervaring opdoen met stages en misschien door te werken bij andere bedrijven. In de toekomst is het ook de bedoeling dat ik in het bedrijf kom.

Dat het al altijd een familiegebeuren is geweest, vertelt Grégoire: “Wij zijn voor elkaar al vaak copiloot geweest. Mijn mama was soms de copiloot van mijn vader, mijn broer of van mij. Ook mijn broer en ik reden soms samen in de auto. Het zit echt in onze familie, het is een ‘virus’”, lacht Grégoire.