Home > #Hoofdnieuws > WRC 2022: Hyundai gestart met testen hybride WRC

WRC 2022: Hyundai gestart met testen hybride WRC

Nadat Hyundai zijn engagement voor het hybride tijdperk van het FIA World Rally Championship (WRC) aankondigde, heeft het Koreaanse team voor het eerst een prototype van de nieuwe Rally1-auto getest. De test vond deze week in het zuiden van Frankrijk plaats op onverhard.

Foto: © Hyundai Motorsport

Na een intensieve voorbereiding van de nieuwe auto in de ateliers van het team in Alzenau, volgde een uitgebreide sessie, waarbij aan alle onderdelen van de auto werd gewerkt en gegevens werden verzameld nadat eerder een shakedown op een privé testterrein in Duitsland werd gehouden.

Hyundai Motorsport zal de ontwikkeling van de wagen nu versnellen met een intensief testplan op verschillende locaties in Europa op verschillende terreinen, die de verschillende omstandigheden van het World Rally Championship weerspiegelen. De prestaties zullen de komende maanden grondig worden beoordeeld zonder iets aan het toeval over te laten voor het debuut in 2022.

Hyundai Motorsport Team Principal Andrea Adamo: “Het is een bijzonder moment wanneer je voor het eerst met de auto de weg oprijdt en zoals altijd zijn er heel wat uitdagingen. In het geval van de 2022 Rally1-wagen beginnen we helemaal opnieuw met gloednieuwe regels, een ander concept en een nieuw basismodel, de Hyundai i20 N. Tijdens de sessie van vorige week hebben we interessante dingen gezien, sommige die moeten worden veranderd en verbeterd, maar het maakt allemaal deel uit van het proces en van het werk. Het team van Hyundai Motorsport heeft fantastisch werk geleverd en zo hard gewerkt om de auto voor te bereiden op de eerste test in zo’n korte tijd. Natuurlijk staan ​​we nog maar aan het begin van een lange reis, maar ik denk dat we interessante tijden voor de boeg hebben vóór de Rallye Monte-Carlo 2022.