Home > #Hoofdnieuws > Carrera Cup Benelux: King wint weer, Van Parijs de grote winnaar van het weekend

Carrera Cup Benelux: King wint weer, Van Parijs de grote winnaar van het weekend

Net als in Spa kregen we op de Red Bull Ring een dubbele winnaar in de races van de Porsche Carrera Cup Benelux. De jonge Brit Harry King van Parker Revs Motorsport tikte tweemaal als winnaar aan en ook op zondag hield hij NGT-rijder Glenn Van Parijs achter zich. Die laatste is echter de grote winnaar van het weekend met een perfecte score, want King pakt geen punten voor het kampioenschap. Van Parijs scoort met twee poleposities en twee snelste wedstrijdronden ook nog eens extra bonuspunten. In het kampioenschap krijgen we nu een koptrio, met Huub van Eijndhoven (Team PGZ), Glenn van Parijs en Dylan Derdaele (Belgium Racing) die een moeilijke tweede Oostenrijkse race kende.

Foto: © Porsche Carrera Cup Benelux

King raakte net als op zaterdag meteen goed weg en na een goede ronde reed de Britse Porsche Junior weer aan de leiding. Glenn Van Parijs haakte even aan, maar consolideerde vervolgens zijn tweede plek en de volle punten, gezien de gastrijder van over het Kanaal dus geen punten zou scoren. Achter hem moest Xavier Maassen (Team PGZ by Red Ant Racing) na een wat mindere start weer achtervolgen, maar de Limburger deed dat met verve en zijn derde plaats lag al snel vast, voor Huub van Eijndhoven en Steven Van Rhee (Team GP Elite).

Dylan Derdaele (Belgium Racing) was misschien wel de verliezer van de dag. De Limburger streed mee voor het podium tot hij zich bovenaan de haarspeld verremde, bij het hernemen even in de fout ging en niet meer verder dan een 11de plek kwam, na tijdstraffen voor Nicolas Saelens (Belgium Racing) en Ziad Geris (GP Elite) voor hem. Zij werden achter Floris Dullaart (GP Elite) wel nog tweede en derde in Pro/Am. De zege in Am was uiteraard weer voor een zeer sterke Jan Lauryssen (Q1), zevende algemeen!

De Porsche Carrera Cup Benelux is er terug op 10 en 11 juli in Zandvoort.