Home > Moto > MotoGP: Quartararo, door de wind, door de regen…

MotoGP: Quartararo, door de wind, door de regen…

Het werden razend spannende en onvoorspelbare kwalificatiesessies op Le Mans waar de wisselvallige weersomstandigheden de rode draad waren deze namiddag.

(foto: ©motogp.com)

Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) maakte er een spectaculaire sessie van en pakte in de slotseconden de pole in de eigen Grote Prijs. Op de opdrogende baan was het stuivertje wisselen maar uiteindelijk was het Quartararo die de snelste bleek voor Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) en Jack Miller (Ducati Lenovo Team). Een vermelding waard is ook de prestatie van Lorenzo Savadori, die de Aprilia van Gresini met een tweede tijd doorheen Q1 kwam en daar de elfde tijd neerzette. Een hart onder de riem voor het kleine team en een hoogtepunt in de carriére van de Italiaan.

Dit is de ander actie in een notendop:

  • Moto3 – De omstandigheden waren de meest natte in de kwalificaties van de kleinste klasse. Precaire omstandigheden dus. Andrea Migno (Rivacold Snipers) gokte op slicks en dat was zijn geluk want zo kon hij in de slotseconden Riccardo Rossi (BOE Owlride) nog van de pole houden. Die redde zo nog zijn sessie waarin hij vroeg tegen de vlakte ging… Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) vervolledigde de voorste startrij. Kampioenschapsleider Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) haalde de horde van de Q1 niet.

  • Moto2 – Ook hier was het een kwestie van zo laat mogelijk de juiste ronde te kiezen voor een snelle chrono. In die oefening was Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) de beste. De rookie haalde zijn eerste pole in de “tussenklasse”. Hij bleef voor aan Marco Bezzecchi (SKY Racing Team VR46) en Joe Roberts (Italtrans Racing Team). Onze landgenoot Barry Baltus reed een goede kwalificatiesessie maar kwam niet los van de laatste startrij voor morgen.

  • MotoE – Het werd dan uiteindelijk Eric Granado (One Energy Racing) die morgen dan mag starten vanop de pole in de elektrische competitie. Hij zal naast zich Miquel Pons (LCR E-Team) en Matteo Ferrari (Indonesian E-Racing Gresini MotoE) vinden op de eerste rij. Eerder leken Dominque Aegerter (Dynavolt Intact GP) en de Japanner Hikari Okubo (Avant Ajo MotoE) aanspraak te maken op de beste startplaatsen maar zij maakten inbreuken op de gele vlaggen en het maximale aantal af te leggen rondes, net als meerdere anderen trouwens. Na heel wat herberekeningen kwam er dus goed nieuws voor Eric Granado, die vreesde dat zijn sessie om zeep was nadat hij vroeg tegen de vlakte ging.