Home > Circuit > Enkele Belgische successen in de GT-racerij vandaag

Enkele Belgische successen in de GT-racerij vandaag

Er is vandaag behoorlijk wat GT-nieuws, met naast de ADAC GT en ELMS ook elders heel wat wedstrijden.

Foto: © SRO

In Hockenheim waren er twee wedstrijden van de Fanatec GT2 European Series, waarvan de eerste in moeilijke weeersomstandigheden verliep. Mark Patterson en Anders Fjordbach maakten de beste bandenkeuze door tijdens de verplichte pitstop naar slicks over te schakelen. Het duo in de High Class Racing Audi won afgetekend voor Peter Kox en Rupert Atzberger (KTM) en het Belgische duo Peter Guelinckx en Bert Longin (PK Carsport Audi). Ook de tweede wedstrijd was voor High Class Racing Audi, terwijl onze landgenoten het moesten stellen met een zesde plek op tien deelnemers.

In het zuiden van Frankrijk is Paul Ricard het theater van de eerste meeting van de GT Open, met ook de GT Open Cup. In dat laatste kampioenschap ging de zege naar Maciej Blazek en Mateusz Lisowski in een Porsche. De ProSport Aston Martin van het Belgische duo Rodrigue Gillion-Nico Verdonck werd derde, net voor de Q1 by EMG Motorsport Porsche van de Polen Darmetko-Janosz.

In de GT Open zelf won het duo Peklin-Pepper in de Team Lazarus Bentley de eerste chaotische wedstrijd. De jonge Belg, Baptiste Moulin werd zevende in zijn Vincenzo Sospiri Lamborghini. De Lamborghini van Boutsen Ginion crahste.  

Tot slot was de opener van het seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series in Valencia met een zege voor Loris Hezemans met Marc Goossens op de negende plaats.