Home > Circuit > ADAC GT Masters: startschot nieuw seizoen gegeven

ADAC GT Masters: startschot nieuw seizoen gegeven

Dit weekend gaat de ADAC GT Masters van start in Oschersleben. De serie wordt dit jaar voor de vijftiende keer gereden. In de sterke deelnemerslijst hebben we één Belgisch duo: Charles Weerts en Dries Vanthoor.

Foto: ©Team WRT

Charles Weerts en Dries Vanthoor komen voor WRT uit met de Audi R8 LMS. Het duo won vorige week nog race 1 in Magny-Cours in de Spint Cup van de GT World Challenge Europe. Dit jaar staan er maar liefst 32 wagens aan de start. Naast het Belgische top duo staan er veel grote namen aan de start. Maro Engel en Luca Stolz wonnen vorig weekend race 2 in Magny-Cours, ook zij zijn er bij dit weekend. Ook grote namen als Michael Ammermüller en Mathieu Jaminet, Christian Engelhart en Thomas Preining, Markus Winkelhock en Florian Spengler en talloze andere top duo’s staan aan de start.

In de ADAC GT Masters worden zeven merken vertegenwoordigd. Audi heeft de meeste wagens aan de start: negen wagens, de Audi R8 LMS. Porsche, dat vorig jaar de titel pakte, heeft zeven GT3’s in Oschersleben net als Lamborghini. Mercedes zet slechts vier Mercedes-AMG GT3’s in. BMW heeft één BMW M6 GT3 onder Schubert Motorsport op de grid, ook Honda heeft één wagen op het Duitse circuit: een Honda NSX GT3 Evo. Er staat ook één Corvette C7 GT3-R aan de start, en dat is uniek. De ADAC GT Masters is de enige Europese serie waar Corvette een GT3 inzet.

De ADAC GT Masters telt dit jaar zeven raceweekends. Beginnen doen ze dit weekend in Oschersleben, Duitsland. Race 1 zal zaterdag, 15 mei, van 16u30 tot 17u30 gereden worden. Race 2 gaat zondag, 16 mei, op het zelfde tijdstip van 16u30 tot 17u30 gereden worden.

Kalender
14-16 mei: Motorsport Arena Oschersleben
11-13 juni: Red Bull Ring
09-11 juli: Circuit Zandvoort
06-08 augustus: Nürburgring
10-12 september: Lausitzring
01-03 oktober: Sachsenring
15-17 oktober: Hockenheimring