Home > Circuit > WRT gaat voor het hoogste schavot in GT Masters en ELMS

WRT gaat voor het hoogste schavot in GT Masters en ELMS

Team WRT is geweldig gestart aan het seizoen. Ze wonnen de eerste manche van de European Le Mans Series, en ook in het GT-racen zijn de mannen van WRT goed begonnen. Dit weekend staat de tweede manche van ELMS en de GT Masters op de planning.

Foto’s: ©Team WRT

ELMS
Na de opener in Barcelona trekt ELMS naar de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het succes van Barcelona herhalen zal lastig worden voor WRT, maar de top blijft het doel van het team dat wil meestrijden voor de titel. Louis Delétraz zorgde in Barcelona voor een tweede startplek, hij kijkt alvast uit naar de race in Oostenrijk. “Na de winst in Barcelona zullen de verwachtingen op ons hoog zijn, iedereen zal naar ons kijken. Daarom moeten we erg gemotiveerd blijven, ons blijven concentreren en hard werken om alle kleine details te verbeteren. We zullen hard moeten pushen om weer een mooi resultaat neer te zetten.” De race wordt op zondag 16 mei gereden van 11u-15u.

GT Masters
De ADAC GT Masters gaat dit weekend van start in Oschersleben, Duitsland. Er zullen dit jaar een 30-tal wagens aan de start staan van het kampioenschap. Na een goed debuut in de serie vorig jaar mikt WRT dit jaar op de titel. Het team zet één Audi R8 LMS in, met het duo Charles Weerts en Dries Vanthoor achter het stuur. De twee jonge Belgen hebben hun talent al meermaals getoond. Vorig weekend wonnen ze in Magny-Cours race 1 van de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Dries Vanthoor: “Ik kijk uit naar een nieuw ADAC GT-seizoen. Seizoensopeners zijn altijd leuk, want alles ligt nog open, we zullen zien wat we kunnen doen. Het zal belangrijk zijn om enkele goede punten mee naar huis te nemen. De pre-season test van een paar weken geleden verliep erg goed, dus we hebben er vrij veel vertrouwen in dat we mee kunnen strijden aan de top.” Race 1 staat op zaterdag 15 mei gepland, 16u30-17u30, race 2 staat op zondag 16 mei op hetzelfde tijdstip op de planning.