Home > Rally > Rallyraid > Rally-Raid: Al-Attiyah neemt afstand in Andalucia

Rally-Raid: Al-Attiyah neemt afstand in Andalucia

De Rally andalucia, openingsmanche voor de FIA Cross Country Rally Cup 2021 lacht voorlopig Nasser Al-Attiyah en zijn co Mathieu Baumel op de Toyota Hilux toe. Na de proloog gisteren waren ze vandaag ook de snelsten in de eerste etappe tussen Arcos de la Frontera en Villamartin.

(foto: overdrive)

Een laatste gedeelte werd geneutraliseerd “om veiligheidsredenen” maar toen had Al-Attiyah al een mooi gat geslagen op de achtervolgers. Dat zijn opnieuw de verrassende Litouwer Vaidotas Zala en co Paulo Fiuza op de Mini. Zij volgen op 1’25’’ van de leider. Carlos Sainz en Lucas Cruz kregen op hun Mini 4×4 een panne aan het GPS systeem maar eindigden alsnog op de derde plaats, 2’32’’ terug.

De klasse SSV werd vandaag een beetje verrassend gewonnen door de Can-Am Maverick X3 van de Fransen Matthieu Margaillan en Axelle Roux-Decima op een zevende plaats algemeen. Deze keer is het Grégoire de Mévius, op de Henrard Dunbee bijgestaan door André Leyh, die eerst binnenkwam op een twaalfde plaats, twaalf minuten achter de leiders. De Overdrive OT3 van het Red Bull Off-Road Junior Team met Guillaume de Mévius en Tom Colsoul valt buiten de top-15 van vandaag. Het is even afwachten wat dit alles zal betekenen in het klassement.

Morgen wordt het een lange dag met 381 kilometer aan klassementsproeven, met start nabij Arahal. Het gaat dan in noordoostelijke richting om te eindigen nabij Coripe, op een dertigtal kilometer van het Rally HQ in Villamartin.