Home > Rally > Rallyraid > Rally-Raid: De Mevius met Overdrive OT3 klaar voor Rally Andalucia

Rally-Raid: De Mevius met Overdrive OT3 klaar voor Rally Andalucia

Onze landgenoot Guillaume de Mevius is helemaal klaar voor de start van Rally Andalucia, de eerste cross-country rally van de wereldbeker. Door het Spaanse landschap scheuren doet hij als kersvers lid van het Red Bull Off-Road Junior Team in zijn OT3 by Overdrive, een buggy van Belgische makelij!

(persbericht)

Rally Andalucia is de eerste ronde in de 2021 FIA World Cup for Cross-Country Rallies. De race start op woensdag 12 mei 2021 met een proloog en knalt daarna vier dagen en 1.200 kilometer lang over de uitdagende routes rond het Spaanse stadje Villamartin. Het Red Bull Off-Road Junior Team – dat al hoge ogen gooide in de laatste Dakar Rally met de jongste stage winner ooit – staat met veel ambitie en vier teams aan de start. Eén daarvan kleurt zwart, geel en rood. Guillaume de Mevius kreeg vleugels en wil potten breken in zijn OT3 by Overdrive, een razendsnelle buggy van Belgische makelij!

Guillaume de Mevius: “Deel uitmaken van het Red Bull Off-Road Junior Team is een enorme kans voor mij. Er is zoveel knowhow en talent in dit team… Ik kan niet wachten om met deze jongens te beginnen racen en te laten zien wat ik in huis heb. Laat die Rally Andalucia maar komen!

De 26-jarige Guillaume de Mevius voegt zich bij het Red Bull Off-Road Junior Team na sterke resultaten in de T3-categorie tijdens de Baja Portalegre van vorig jaar en de twee Hail Bajas races. Samen met z’n Belgische copiloot Tom Colsoul vormt de Mevius een van de vier teams waarmee het Red Bull Off-Road Junior Team de strijd aangaat. Ook Seth Quintero is weer van de partij. De 18-jarige Amerikaan heeft het record van jongste stage winner in de Dakar Rally ooit op z’n naam staan en vormt voor de Rally Andalucia een team met de Duitser Dennis Zenz. En ook Cristina Gutiérezz (ES), Francois Cazalet (FR), Mitch Guthrie Jr. (US) en Ola Floene (NO) geven er dit jaar het beste van zichzelf.