Home > #Hoofdnieuws > Benelux Racing Series: John De Wilde ook in de langere race, net als Alexander Goddijn en Sam Dejonghe

Benelux Racing Series: John De Wilde ook in de langere race, net als Alexander Goddijn en Sam Dejonghe

John De Wilde is zonder meer één van de figuren van de start van het nationale circuitseizoen. In Spa-Francorchamps kon de Oost-Vlaming vorige week nog een eerste en een tweede plek wegkapen in de Pro/Am-klasse van de Porsche Carrera Cup Benelux en dit weekend voegde hij daar één tweede plaats en twee zeges aan toe in de Porsche Sprint Trophy Benelux, het kampioenschap waarvan de Speedlover-rijder zijn hoofddoel maakt in 2021. De Wilde verlaat het Zolder uiteraard als leider. Alexander Goddijn en Sam Dejonghe waren de andere winnaars van de afsluiter van het weekend.  

De Benelux Racing Series zijn onder een goed gesternte van start gegaan in Zolder. De strijd was leuk op alle fronten, het veld stevig, zeker voor een debuut en er werd op diverse niveaus mooi gevochten. De laatste afspraak van het weekend was een 55-minutenlange semi-uithoudingsrace die vooraan leek uit te draaien op een duel tot de finish tussen Gilles Smits (Speedlover) en Niels Troost, maar een incident kort voor het einde besliste daar anders over. De zege ging naar John De Wilde, voor de comebackman Regis Gosselin en Wim Meulders. Stijn Lowette zette een prima vierde plek neer.

Alexander Goddijn was de man in vorm in de categorie voor de Cayman GT4, hij haalde het voor Ronald Bezuur en Benjamin Paque. Last but not least waren er de BMW M2 CS van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, met een tweede zege voor Sam Dejonghe, maar na bijna een uur racen volgde Giovanni Scamardi op amper vijf seconden! Peter Guelinckx en Stienes Longin kaapten in extremis ook nog een podium weg.

Afspraak over twee weken in Zandvoort!