Home > Circuit > Eenzitter > F3: Smolyar met de eerste slag

F3: Smolyar met de eerste slag

Alexander Smolyer (ART) won de openingsrace voor het 2021 FIA Formule 3 seizoen. Onze landgenoot Amaury Cordeel eindigde op de 26ste plaats.

De Rus zette poleman Jony Edgar (Carlin) opzij en reed een kleine voorsprong bij elkaar. Achter hem was Clement Novalak (Trident) de snelste man op de baan, maar nadat Rasmussen met zijn HWA machine in de zandbak strandde in de eindfase van de race, moest het veld naar de finish achter de safetycar. Smolyar dus voor Novalak en een uitstekende Ciao Collet (MP Motorsport) op de derde podiumtrede.

Het Campos team maakte geen al te beste beurt. Amaury Cordeel haalde na een anonieme race uiteindelijk een 26ste eindplaats, net voor zijn teamgenoot Toth (27ste) en niet zo ver achter zijn andere teamgenoot Colombo (23ste).

Voor de tweede race, deze namiddag, erft Enzo Fittipaldi (Charouz) met een 12de plaats de pole van de “omgekeerde” grid. Naast hem start David Schumacher, die in een bleke eerste race zijn Trident machine op een 11de plaats zette.