Home > Circuit > 24 uur Nürburgring: dit weekend kwalificatieraces

24 uur Nürburgring: dit weekend kwalificatieraces

Dit weekend wordt de kwalificatierace voor de 24 uur Nürburgring verreden. In de lange lijst deelnemers staan drie Belgen.

Foto:© NLS/24U Ring

De organisatoren van de 24 uur Nürburgring kregen 85 inschrijvingen binnen, zowat alle topteams tekenen aanwezig. Rowe Racing, de winnaar van vorig jaar, staat met het nummer 1 aan de start. Het team zet twee wagens in beide een een BMW M6 GT3. Nick Catsburg, John Edwards, Philipp Eng en Nick Yelloly zullen de titel van het team verdedigen in de #1. Naast BMW zetten ook Mercedes, Audi, Ferrari, Porsche en Lamborghini wagens in, in de SP9-klasse.

Ook het Audi Sport Team Phoenix staat aan de start. Zij zetten Mike Rockenfeller, Markus Winkelhock en Dennis Marschall in. Het trio zal in de Audi R8 LMS van het team rijden. Ook Frikadelli Racing Team is weer van de partij. Het team zet twee Porsche911 GT3 R’s in met onder meer onze landgenoot Maxime Martin aan het stuur. Ook Falken Motorsports zet een Porsche in. Bij het Duitse team zit Belg Alessio Picariello achter het stuur in de SP9-klasse. Bij PROsport Racing GmbH vinden we een derde Belg, Guido Dumarey. Hij zal met de Aston Martin Vantage AMRGT4 in de SP10-klasse rijden.

Hier kan je de volledige deelnemerslijst terugvinden: Entry List