Home > Circuit > Euroformula Open: seizoensstart in de schaduw van de F1

Euroformula Open: seizoensstart in de schaduw van de F1

De Euroformula trapte zijn seizoen af als sidekick van de Formule 1 op Portimao. Het weekend kreeg een duidelijke Amerikaanse stempel met Cameron Das in de hoofdrol.

(foto: ©euroformulaopen.net)

Louis Foster (Dallara-Spiess CryptoTower) erfde de pole nadat Andreas Estner (Dallara HWA Van Amersfoort) zijn tijd geschrapt zag. Maar het was de Amerikaan Cameron Das (Dallara-Spiess Motopark), als tweede gestart, die de zege pakte in race1 op zaterdag. Das ging aan de leiding in bocht 1 en stond die niet meer af. Hij werd op het podium vergezeld van Louis Foster en Rafael Villagomez (Dallara-HWA Van Amersfoort).

In race2 op zaterdag, met de omgekeerde startgrid was het opnieuw Cameron Das (Dallara-Spiess Motopark) die zich vanuit de zesde positie naar de leiding en de zege vocht. Hij eindigde voor de Maleisiër Nazim Azman (Dallara-Spiess CryptoTower) en voor de Brit Casper Stevenson (Dallara-HWA Van Amersfoort), die de poleman was.

Das, Das en … Das!

En Cameron Das maakte er drie op een rij van met opnieuw de zege in de derde race op zondag, voor de ogen van de F1 bazen. Cameron Das (Dallara-Spiess Motopark) won voor weeral Nazim Azman (Dallara-Spiess CryptoTower) en Enzo Trulli, die met de Dallara-Spiess van Drivex zijn eerste podium pakte in de serie. We zagen tevens het debuut van die andere Amerikaan, Jak Crawford. De F4 ADAC vicekampioen en Red Bull Junior mocht op zondag debuteren bij Motopark in race 3 op zondag want hij vierde op zaterdag…zijn 16de verjaardag!