Home > Circuit > Moto: Circuit Spa-Francorchamps lanceert aanbesteding

Moto: Circuit Spa-Francorchamps lanceert aanbesteding

Met het uitschrijven van een openbare aanbesteding voor werken aan het circuit van Spa-Francorchamps, herlanceert de beheerraad hun streven naar een homologatie in zowel FIA als FIM, de internationale motorsportbond.

(foto: ©circuit de spa-francorchamps)

Afbraakwerken,de bouw van nieuwe tribunes en aanpassingen aan de piste met het oog op het wedstrijden voor motoren in 2022 werden na beslissing van de beheerraad op 21 januari 2021 toegewezen aan SSM Bordawé en SSM Wust-Serbi. Echter, diverse bedrijven, SA Nelles Frères, SA Bernard Construction, de NV Cordeel (Hoeselt) en Aannemingsbedrijf Aertssen vroegen de herroeping van deze aanbesteding aan SSM Bordawé – SSM Wust-Serbi. En dus wordt er nu een openbare aanbesteding gelanceerd, die weliswaar de werken zal vertragen maar waarvan de beheerraad zegt dat zij “een verantwoordelijkheid hebben om te waken over de beste belangen voor het circuit en zijn ontwikkeling.

De doelstelling blijft behouden. Het Circuit van Spa-Francorchamps wil volgend jaar een manche onthalen van het WK Endurance voor motoren met de “24H SPA EWC MOTOS“. Dat past helemaal in het plaatje van een diversificatie van de activiteiten die het circuit voorziet voor het komende decennium.

De openbare aanbesteding voor de infrastructuurwerken die tot doel hebben de dubbele homologatie, zowel voor auto’s (FIA) als motoren (FIM) te verkrijgen, zal spoedig worden gelanceerd