Home > Circuit > Ferrari Challenge Europe: dit weekend trekken 41 wagens naar Spielberg

Ferrari Challenge Europe: dit weekend trekken 41 wagens naar Spielberg

Drie weken na de openingsronde in Monza staan de Ferrari 488 Evo’s weer klaar om te racen. Dit weekend trekken ze naar Spielberg, Oostenrijk. Het was al twee jaar geleden dat de serie daar nog eens reed.

Foto: © Ferrari Challenge Europe

Trofeo Pirelli
Met een overwinning, een tweede plaats en een snelste ronde staat Michelle Gatting (Scuderia Niki – Iron Lynx) met 29 punten bovenaan het klassement van de hoofdklasse. John Wartique (Francorchamps Motors Luxembourg – D2P) staat acht punten achter Gatting dankzij twee derde plaatsen in Monza. Derde, met 19 punten, zijn Matús Výboh (Scuderia Praha) en de ster van de Italiaanse ronde, Luka Nurmi (Formula Racing), de jongste winnaar in de geschiedenis van de Ferrari Challenge.

Trofeo Pirelli Am.
Deze klasse ligt nog helemaal open na spectaculaire races in Monza, met vijf rijders binnen 10 punten van elkaar. Nieuwkomer Sergio Paulet (Santogal Madrid – MST Team) staat bovenaan in het klassement, met drie punten voorsprong op een andere nieuwkomer, Hugo Delacour (Scuderia Monte-Carlo). Veteraan Ange Barde (SF Côte d’Azur Cannes) staat zeven punten achter derde.

Coppa Shell.
Ook de klasse van de herenrijders is in evenwicht, met de Amerikaan James Weiland (Rossocorsa) aan de leiding met 28 punten, dankzij een eerste en een tweede plaats in Italië. De regerende Coppa Shell Am kampioen “Alex Fox” (SF Grand Est Mulhouse), die dit jaar een categorie hoger rijdt, ligt vier punten achter. Belg Guy Fawe staat achtste in het klassement met vijf punten na één race.

Coppa Shell Am.
Met veertien 488 Challenge Evo’s aan de start is dit de drukst bezette klasse in Oostenrijk, samen met de Trofeo Pirelli Am. Giuseppe Ramelli, die in 2019 het podium beklom, wil zijn uitstekende start voortzetten nadat hij de openingsrace domineerde met twee zeges en een snelste ronde. De Rossocorsa – Pellin Racing-coureur staat bovenaan het klassement op 32 punten. Onze landgenoot Laurent de Meeus start in deze klasse.