Home > F1 > F1 Portimão: Max en co kijken uit naar ‘rollercoaster’ Portimão

F1 Portimão: Max en co kijken uit naar ‘rollercoaster’ Portimão

Dit weekend racen de piloten in Portugal, vorig jaar won Lewis Hamilton (Mercedes) er, voor Valtteri Bottas (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull). Ook dit jaar zal het wellicht een strijd worden tussen het drietal. Het golvende parcours, ook wel als een rollercoaster omschreven, zorgt voor een lastige uitdaging voor de rijders.

Max Verstappen staat na twee manches op één punt van leider Lewis Hamilton. Zijn ambities zijn dit jaar duidelijker dan ooit: vechten voor het kampioenschap. “We zijn het seizoen goed begonnen, dit is het beste begin dat we hebben gehad sinds ik bij het team zit. Ik kijk ernaar uit om terug naar Portugal te komen. Vorig jaar stonden we op het podium, dit jaar hebben we een betere wagen dus ik ga alles geven voor een top resultaat. De mindset in het team is anders als je weet dat je voor pole kunt vechten, we hebben de laatste jaren veel geleerd.”

Lewis Hamilton won vorig jaar in Portimão en Lewis zal dit weekend wellicht op zijn 100ste pole azen. “Dit is een heel uitdagend parcours, het gaat constant op en neer. Veel bochten moet je blind aansnijden wat heel lastig is. Soms ga je te traag en verlies je tijd, de volgende ronde kan je te ver rijden. Bij sommige bochten moet je blind vertrouwen op je kennis van het circuit. Het is een fantastisch circuit, ik kijk echt uit om hier terug te racen.”

Lance Stroll (Aston Martin) viel vorig jaar uit de race door een crash, dit jaar hoopt de Canadees op een foutloos weekend. “We gaan naar Portugal met een positief gevoel dat we vooruitgang boeken. Er woedt een spannende strijd in het middenveld, en ons doel is om vooraan mee te doen. Een goed weekend en een vooruitzicht op meer punten zal ervoor zorgen dat we ons momentum behouden.”