Home > Circuit > De terugkeer van Audi in Le Mans krijgt stilaan vorm

De terugkeer van Audi in Le Mans krijgt stilaan vorm

Audi zal in het seizoen 2023 met een geëlektrificeerde sportwagen terugkeren naar Le Mans en naar de prototyperacerij. De opvolger van de succesvolle Audi R18 krijgt stilaan vorm.

Foto: ©Audi Sport

“De nieuwe LMDh-categorie past perfect bij onze nieuwe opzet in de autosport“, zegt Julius Seebach, Managing Director Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor Motorsport bij Audi. “Het reglement stelt ons in staat raceauto’s in prestigieuze races over de hele wereld in te zetten. Daarnaast maken we gebruik van samenwerkingsvoordelen binnen de Volkswagen Group. De opvolger van de Audi R18 wordt gebouwd in nauwe samenwerking met het zusterbedrijf, Porsche. Die samenwerking is een grote extra kracht, dit bewezen model brengen we nu over naar de autosport. Toch zal het nieuwe prototype net zo goed een echte Audi zijn als de Audi RS e-tron GT die onlangs werd gelanceerd en eveneens is ontwikkeld op een met Porsche gedeeld platform.”

Het prototype voor de nieuwe LMDh-categorie wordt momenteel bij Audi Sport ontwikkeld, parallel aan de innovatieve SUV voor de Dakar Rally. “Natuurlijk staat het Dakar-team onder grotere tijdsdruk, want er zijn nog maar iets minder dan acht maanden te gaan tot onze eerste deelname aan de Dakar Rally in januari 2022”, zegt Andreas Roos van Audi Sport. “Maar we willen ook perfect voorbereid zijn voor onze comeback in Le Mans. Daarom voeren we beide projecten parallel uit met de hoogste prioriteit.”

“We hebben een chassispartner geselecteerd en beslist over een motorconcept. Samen met onze collega’s van Audi Design definiëren we momenteel de look die onze fans enthousiast zal maken”, zegt Andreas Roos. “Ons doel is om het eerste prototype begin volgend jaar op wielen te hebben en de uitrol in het eerste kwartaal af te ronden. In 2022 volgt een intensief testprogramma. De eerste race staat gepland voor de 24 uur van Daytona in januari 2023.

Audi is houder van het afstandsrecord bij de 24 uur van Le Mans en heeft ’s werelds belangrijkste endurancerace 13 keer gewonnen.