Home > #Hoofdnieuws > Ogier pleegde geen vluchtmisdrijf…

Ogier pleegde geen vluchtmisdrijf…

Er is heel wat ophef geweest rond de aanrijding van Sébastien Ogier zondagochtend tijdens de verbinding naar de start van KP17 in de WRC-rally van Kroatië. De manipulatie van de beelden op sociale media liet uitschijnen dat de Franse wereldkampioen vluchtmisdrijf zou gepleegd hebben, iets wat sommige journalisten zonder feitencontrole overnamen. Ogier is echter wel gestopt en verliet de plaats van het ongeval nadat de eigen wagen was hersteld en alle nodige papierwerk, met de hulp van Toyota-teamlid Jarmo Lethinen, was voldaan.

Ogier kreeg van de FIA een boete van 5000 euro omdat hij een bevel van een politieagent negeerde, echter, op dat ogenblik was er geen reden meer om de rijder nog langer tegen te houden. Het is voor dat incident dat Ogier de boete kreeg en niet voor vermeend vluchtmisdrijf of voor de aanrijding zelf.

De FIA geeft in zijn beslissing duidelijk aan dat: “Sébastien Ogier wel stopte en meteen keek of de tegenpartij in orde was. Vervolgens werd met de hulp van de Toyota-teammanager Jarmo Lethinen het nodige papierwerk ingevuld. De wedstrijdleiding gaf vervolgens telefonisch de toelating aan Ogier om verder te rijden, maar door het feit dat de agenten ter plaatse geen Engels machtig waren, verliep dat niet van een leien dakje, waarop Ogier, een bevel negerend, de plaats van het ongeval verliet.” Sébastien Ogier excuseerde zich overigens publiekelijk voor het incident.

In ons land hoeft bij een aanrijding zonder gewonden geen politie ter plaatse te komen en volstaat het wederzijds invullen van de ongevalformulieren. Waarom er dan vijf (!) agenten ter plaatse waren, is niet bekend gemaakt…