Home > F1 > F1: dan toch sprintraces!

F1: dan toch sprintraces!

Nadat eerst leek dat het idee van een sprintrace in een F1 weekend aan de kant was geschoven, bleek vandaag uit de beslissingen in de F1 commissie dat er toch zou geopteerd worden om sprint “kwalificatieraces” te houden.

foto: ©fia.com

De FIA Formula 1 Commission besliste vandaag unaniem dat er tijdens drie Grand Prix weekends in 2021 een Sprint Kwalificatierace zal worden gehouden. Dat zou gebeuren in twee Europese en één niet-Europees F1 weekend. In een weekend met sprintrace zou een timing als volgt worden gehanteerd: vrije sessie van 60 minuten op vrijdag en een kwalificatiesessie met Q1,Q2 en Q3. Op zaterdag nog een vrije sessie van 60 minuten en een sprintrace over 100 kilometer raceafstand. Op zondag volgt dan de “hoofdrace”. Daarbij komen nog specifieke regels omtrent het bandengebruik. Tussen de sprintrace op zaterdag en de race op zondag blijven de wagens in het gesloten wagenpark.

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, toonde zich tevreden dat alle teams het voorstel steunden. “De rijders het zien uitvechten over drie dagen aan wedstrijd zal een hele ervaring bijbrengen voor de fans“, aldus de Italiaan.