Home > #Hoofdnieuws > Formula E Valencia: Stoffel Vandoorne blikt terug op weekend

Formula E Valencia: Stoffel Vandoorne blikt terug op weekend

In de vijfde en zesde race van het WK Formula E kende Stoffel Vandoorne opnieuw een weekend met hoogtes en laagtes. Op zaterdag reed de West-Vlaming in zijn Mercedes weer de polepositie, maar na een inbreuk tegen het bandenreglement diende Vandoorne achteraan te starten. In een doldwaze race waarin heel wat rijders zonder stroom vielen, eindigde hij alsnog derde. Op zondag maakte een aanrijding een einde aan zijn race. Desondanks is Vandoorne tweede in de WK-tussenstand achter zijn teamgenoot Nyck De Vries. De Vries won op zaterdag, de zege op zondag was voor Jake Dennis (BMW).

Foto: © Mercedes/LAT

Zaterdag startte goed, met een tweede polepositie van het seizoen, maar al snel bleek dat Vandoorne door een fout van het team achteraan moest starten. Die laatste startplaats was natuurlijk verre van ideaal om een plek vooraan te ambiëren en toch lukte het.

Ik was echt verrast dat ik de race op het podium kon beëindigen”, klonk het bij Vandoorne na de wedstrijd. “De race was ongelooflijk intens en er is zoveel gebeurd vandaag. Eerst stond ik op de polepositie, daarna werden mijn tijden geschrapt en moest ik achteraan starten. In de race had ik eerst een contact, ging door de zandbak en het einde diende ik echt energie te sparen. Ons tempo was goed en onze strategie bleek de juiste te zijn. De ronden na de laatste herstart van de safety car waren waanzinnig. Ik was links en rechts auto’s aan het inhalen die zonder energie vielen. Dat is nu zo speciaal aan de Formule E – het ene moment ben je nergens en het andere moment sta je op het podium. Je mag hier nooit opgeven.”

Weer een comeback, maar dan een aanrijding

Zondag was dan weer een ander paar mouwen… “Vandaag was totaal anders dan gisteren”, vertelde Vandoorne. “We hadden pech met de omstandigheden in onze groep voor de kwalificatie. Doordat ik op een natte baan moest kwalificeren en het daarna droger werd, kwam ik niet verder dan een zeventiende tijd. Ik won in het begin van de race veel plaatsen en was, denk ik, tiende toen er een aanrijding met Buemi was. Ik moest daarna met opgeven, omdat mijn ophanging beschadigd was. Het was een race-incident, wat frustrerend is, want we hadden vandaag een paar punten kunnen pakken dat vanaf de 17de plaats op de startgrid. Toch verlaten we Valencia met heel wat punten en het team heeft uitstekend werk geleverd dit weekend. We gaan nu naar Monaco voor meer mooie resulaten.”